Werk van Hanneke Pereboom

Beelden van Hanneke Pereboom

De kracht , het ritme en het evenwicht van de rondingen van het menselijk lichaam .Dat is waar Hanneke Pereboom naar streeft in haar beelden. Met haar persoonlijke , krachtige stileringen en de fraaie volumes die van alle kanten anders zijn, ontstijgen haar beelden de pure figuratie. Belangrijk voor haar is de voortdurende uitdaging om de weerbarstige steen tot gladde ronde warme vormen om te buigen . Een fysieke strijd vol verwondering. Zij vereenvoudigt de vorm tot de ware essentie. Met een streelbare uitstraling. Details zijn in dit avontuur ondergeschikt. Haar beelden blijven altijd herkenbaar. Is het immers niet de afwezigheid van details die het voorstellingvermogen prikkelt?  De laatste jaren is ze bezig met steeds grotere beelden en naast mensfiguren ontstaan erook paarden,stieren en abstracte beelden.

Als materiaal kies ik, afhankelijk van wat ik voor ogen heb: steen , brons of glas, soms in combinatie met andere materialen.

De stenen beelden worden direct uit de steen gehakt. Hierbij zie ik het als een uitdaging de specifieke eigenschappen van de diverse materialen zoveel mogelijk te benutten.

De bronzen beelden zijn voorzien van prachtige patina´s uiteenlopend van blauw tot groen/zwart. Dit geeft de bronzen een heel eigen uitstraling.

Glas

De glazen beelden worden in dezelfde herkenbare vormentaal gemaakt . De glazen beelden hebben echter aanzienlijk minder volume waardoor de kleur,dieptewerking en transparantie meer naar voren komen.

Schilderijen en glaspanelen

De schilderijen en glaspanelen worden opgezet in vrolijke, heldere kleuren. Hierbij wordt aandacht besteed aan de compositie en de kleurcombinatie. De voorstellingen zijn in meer of mindere mate figuratief.

Mijn werk is te zien in eigen galerie te Oudehorne en bij:

 • Glas

  • glaspanelen /gefused glas

   Glasfusing is het versmelten van glas  in een speciale oven om zodoende eigen ontwerpen in glas te creeren. Nadat het glas samengesmolten is kan het op lagere temperaturen gebogen worden.Deze methode van het versmelten van glas kan op vele manieren   toegepast worden.    Ik maak voornamelijk vrij werk maar in overleg met de opdrachtgever kan er een ontwerp gemaakt worden voor bijv. glasdeuren/glasramen /wanden en graf of herinneringsmonumenten.

    

 • Steen

  Steen

  In mijn stenen beelden zijn de details ondergeschikt. De beelden ontstijgen de pure figuratie en de weerbarstige steen wordt tot gladde ronde warme vormen omgebogen.

  De beelden worden veelal gemaakt van serpentijn,albast en kissii steen.

  Ik werk bij de stenen "taille directe".

   

   

   

 • Steen

 • Brons

 • Glas - gegoten

 • Werk in opdracht

 • Schilderijen

Nieuws

Data workshops 2016

ArrayBekijk hier de data voor de workshops 2016. Lees verder

Expositie

momenteel geen gastexposant. Lees verder